İş Bankası’ndan ilave ana sermaye niteliğinde 500 milyon dolarlık Eurotahvil ihracı

Türkiye İş Bankası’nın Uluslararası Piyasada Başarılı Eurotahvil İhracı

Türkiye İş Bankası, uluslararası piyasalarda başarılı bir şekilde ilave ana sermaye nitelikli Eurotahvil ihracını gerçekleştirdi. 2025 yılında Türkiye’den yapılan ilk ihraç olma özelliğini taşıyan bu işlem, 500 milyon ABD doları tutarındaydı ve kupon faiz oranı yüzde 9,125 olarak belirlendi.

Banka tarafından yapılan açıklamada, işlemle ilgili şu detaylar paylaşıldı:

“Türk bankaları tarafından ihraç edilmiş olan ilave ana sermaye nitelikli Eurotahviller arasında en düşük kupon faiz oranı ve en düşük primle sonuçlanan bu işleme 1,5 milyar ABD dolarına varan talep geldi. Geniş yatırımcı grubunun ilgisinin yoğun olduğu işlemde, Eurotahvillerin yüzde 41’i İngiltere’ye, yüzde 28’i Orta Doğu ülkelerine, yüzde 21’i Avrupa’ya, yüzde 8’i ABD’ye ve yüzde 2’si Asya ülkelerine satıldı. Yatırımcı kompozisyonunun büyük bir kısmı, yüzde 42’si fon ve varlık yönetim şirketlerinden oluşurken, yüzde 36’sı bankalar, yüzde 19’u hedge fonlar ve yüzde 3’ü diğer yatırımcılardan oluştu.”

‘Bilançomuzu Daha da Güçlendirdik’

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, yeni bir yıla başlarken uluslararası tahvil piyasalarında Türk ihraçları için adım atmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Aran, “Bankamızın ilave ana sermaye niteliğindeki ilk borçlanma işlemi olma özelliğini taşıyan bu ihraçla, önceki ihracatlarımıza yeni bir Eurotahvil türü eklemiş olduk. Bu sayede tarihi misyonumuz doğrultusunda, yüz yıldır ülkemiz ekonomisine destek olabilmek adına döviz cinsinden kaynak yaratırken, bilançomuzu daha da güçlendirdik. KOBİ’lerin geleceğe yönelik dijitalleşme gereksinimlerine hazırlanması konusundaki önemi göz önünde bulundurarak, topladığımız bu sermayeyi ülke ekonomisinin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

İcra ve iflas dosyalarında sayı rekora koşuyor!

İcra ve İflas Dairelerinin verilerine göre; 2018’de 29,7 milyon olan icra ve iflas dosyası sayısı, 2024 sonunda 32,7 milyona ulaştı.

İstanbul’da bakıcı fiyatları cep yakıyor

Çocuk sahibi olmak bakıcı ücretleri ve genel bakım masrafı nedeniyle çiftlerin korkulu rüyası oldu. İktidar en az 3 çocuk isterken, bir çocuğun bakımı için en az iki asgari ücret gerekiyor.

Malatya’da Zirai Don Felaketi

Malatya’da zirai don kayısı dahil birçok meyve türünde büyük zarara neden oldu. Hasar tespiti sürüyor.

Çin’in Mart ayındaki yeni banka kredileri beklentileri aşarak 3,64 trilyon yuana yükseldi

Çin’de yeni banka kredileri, bir önceki ayki sert düşüşün ardından Mart ayında beklenenden daha fazla toparlandı ve dünyanın ikinci büyük ekonomisinin ABD ile tırmanan ticaret savaşına hazırlanmasıyla birlikte politika yapıcılara bir miktar rahatlama sağladı.

Zirai don, Niğde’deki elma üreticilerini üzdü

Türkiye’nin önemli elma üretim merkezlerinden Niğde’de soğuk hava ve zirai don nedeniyle elma bahçeleri zarar gördü.

Kilis’te Yorgancılık Tehlikede

Kilis’teki yorgancılık mesleği, çırak eksikliği ve düşük kazançlarla yok olma eşiğinde. Ustalar devlet desteği bekliyor.