Kayıt Dışı Faaliyet Gösteren Oteller Mühürlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayıt Dışı Faaliyet Gösteren Konaklama Tesislerini Mühürlemeye Başladı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nce Türkiye genelinde kayıt dışı faaliyet gösteren konaklama tesislerine yönelik bir adım atıldı. Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan imzalı yazıda, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadan, yasal süre içerisinde Turizm İşletme Belgesi almadan faaliyette bulunan tesislerin mühürlenmesi talimatı verildi.

Bakanlık tarafından gönderilen yazıda, Turizmi Teşvik Kanunu’na aykırı faaliyet gösteren işletmelerin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılması gerektiği belirtildi. Kültür ve turizm il müdürlükleri de benzer bir yazıyla konaklama tesislerinin mühürlenmesi kararını ilçe belediyelerine iletti.

2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu gereği işyeri açma ve çalışma ruhsatı alan konaklama işletmelerinin belirli bir süre içinde Turizm İşletme Belgesi almalarının zorunlu olduğu vurgulanan yazıda, bu belgeyi alamayan işletmelerin faaliyetlerinin sonlandırılacağı kaydedildi. Türkiye’nin en fazla konaklama tesisi bulunan bölgelerinden biri olan Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan 50 otelin de mühürlenme kararı alındı.

Kaleiçi ve Çevresindeki Oteller de Mühürlendi

Muratpaşa Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda Kaleiçi ve çevresinde bulunan birçok oteli de mühürledi. Belediye Başkanı Ümit Uysal, turizm tesislerinin güvenliğinin önemine vurgu yaparak, yapılan denetimler sonucu kapatılacak işletmelerin tebligatlarının yapıldığını ve gerekli adımların atılacağını belirtti. Belediye meclisi, konuyla ilgili önemli kararları en kısa sürede alacaklarını ve uygulayacaklarını duyurdu.

Muratpaşa ilçesindeki otellerin mühürlenmesiyle ilgili süreç devam ederken, benzer sorunlarla karşılaşmamak adına bütün kurumların işbirliği içinde çalıştığına dikkat çekildi. Antalya’da yaşanan can kayıplarının tekrarlanmaması dileğiyle, alınan tedbirlerin önemine vurgu yapıldı.

Haber-Kamera Mehmet ÇINAR ANTALYA

Related Posts

İcra ve iflas dosyalarında sayı rekora koşuyor!

İcra ve İflas Dairelerinin verilerine göre; 2018’de 29,7 milyon olan icra ve iflas dosyası sayısı, 2024 sonunda 32,7 milyona ulaştı.

İstanbul’da bakıcı fiyatları cep yakıyor

Çocuk sahibi olmak bakıcı ücretleri ve genel bakım masrafı nedeniyle çiftlerin korkulu rüyası oldu. İktidar en az 3 çocuk isterken, bir çocuğun bakımı için en az iki asgari ücret gerekiyor.

Malatya’da Zirai Don Felaketi

Malatya’da zirai don kayısı dahil birçok meyve türünde büyük zarara neden oldu. Hasar tespiti sürüyor.

Çin’in Mart ayındaki yeni banka kredileri beklentileri aşarak 3,64 trilyon yuana yükseldi

Çin’de yeni banka kredileri, bir önceki ayki sert düşüşün ardından Mart ayında beklenenden daha fazla toparlandı ve dünyanın ikinci büyük ekonomisinin ABD ile tırmanan ticaret savaşına hazırlanmasıyla birlikte politika yapıcılara bir miktar rahatlama sağladı.

Zirai don, Niğde’deki elma üreticilerini üzdü

Türkiye’nin önemli elma üretim merkezlerinden Niğde’de soğuk hava ve zirai don nedeniyle elma bahçeleri zarar gördü.

Kilis’te Yorgancılık Tehlikede

Kilis’teki yorgancılık mesleği, çırak eksikliği ve düşük kazançlarla yok olma eşiğinde. Ustalar devlet desteği bekliyor.